Ads 468x60px

петак, 23. новембар 2012.

ТОП ЛИСТА ФУДБАЛИСТА

Настављамо са "ТЛФ". Као што доликује "Живом Зиду"  фудбал(исти) се опет посматрају из другог угла! Овај пут су ту напаћени момци који su због свог трансцеденталног фудбалског нивоа (били) ускраћени за разумијевање на терену. Не дајте се! "Живи Зид" је уз вас! Ако затреба и помјериће се мало у страну како би ви дали понеки гол!                       


  TOП 7 "НЕСХВАЋЕНИХ" УМЈЕТНИКА

  Микел Артета

"Ma даај ,не вјерујем шта сам опет промашио"


Умјетник без покрића! Човјек игра лопте гдје год дође, али једноставно лопта неће да се игра са њим. Вјероватно због тога јер га ни она баш најбоље не схвата! Доведен у „топнике“ да разиграва и замијени капитена Фабрегаса, а он на „Емиратима“ игра по принципу: додај лопту на 5 м-скриви пенал-па промаши свој. Једноставно човјек има неку ширу перцепцију игре у коју не могу да се уклопе Венгерови дјечаци. Није до њега!
         
                                                 
                                                            Саша Илић

Како на терену, тако и приватно.Увијек "елегантан".

Вау! Какав је то тек „несхваћени“ умјетник! Салета за предсједника! И то фудбалске менсе! Његова ноншалантност у игри обиљежена дугим рукавима на +40 и са толиком интелигенцијом у додиру лопте да су је препознали чак и Турци! Ипак није се дуго задржао у Турској сапуници јер је добио позив Хабзбурговаца! У Ред Бул Салцбургу је добио крила те је могао играти гдје пожели, чак су га и Чави и Иниеста звали у Барсу, али наравно Сале је вјеран свом Партизану и нема уопште потребе да се било гдје друго доказује! То су често знали „пoздравити“ и његови Гробари!



                                                       

                                                        Гаизка Мендиета

Непогрешив...са креча
Играо је овај плавушан у „шишмишима“. Додуше и није имао тежак задатак. Само гурни лопту до брзог (Кили) Гонзалеса или оног другог Лопеза, и посао је завршен. Међутим његови излети у Лацио, Барселону, па касније и у Мидлзбро показали су да је он ипак мало изнад осталих, тј да га баш не могу разумјети у његовој фудбалској визији! Доказ томе је да га ни голмани никад нису провалили за његове пенале.

                                                             

                                                      Мануел Руи Коста 

"Незаустављив"
Шта рећи о овом умјетнику а да није речено, шта написати а да није написано, шта отпјевати а да није одслушано?! Типичан примјер фудбалског боема. Та мирноћа на терену, елеганција у покрету, фризурица на мјесту... Просто је несварљиво како је овај човјек био несхваћен. Све нас истинске фудбалске заљубљенике боли чињеница да је због његових саиграча био у могућности забити гол тек сваке преступне године! Шевченко, Седорф, Кака, Пирло, срам вас било! Са оваквим умјетником нисте знали играти!



                                                                    Алваро Рекоба   

Кртица се радује
Овом играчу не замјеримо на неразумијевању са саиграчима! Јер ради се о кртици која је живјела у кртичњаку и кад је излазио на терен био је мало погубљен! Разумљиво! Зато су му једино ишли прекиди јер је имао времена да нањуши гол!  


                                                           

                                                        Звонимир Бобан

Увијек збуњен. Не због свог не знања,већ због тућег.
Ох да, то је онај таеквон-до мајстор из Имотског који је својим не фудбалским потезима представљао прави узор будућим фудбалским нараштајима. А тек његови фудбалски потези су остављали сладокусце без зрака. Овај „несхваћени“ због свог шефофског става је имао ону бунтовну страну умјетника. Мада има људи код којих је схваћен. Као што су Драго Ћосић ,Божо Сушец, али и код његовог чоека из краја, Марка Перковића Томпсона и његових сљедбеника.




                                                                      Лука Модрић  

"Хај, ја сам Лука Модрић и тражим формулу за давање голова! Молим све стручњаке који ми могу помоћи да се јаве" !

Игром случаја још један Хрват се нашао на овој листи, признаћете сасвим заслужено! Како помоћи Лукици да га схвате на терену? Очигледно да Алонсо, Езил, Роналдо, Бензема…нису дорасли његовој фудбалској креативности! О његовим саиграчима у репрезентацији нећу ни да говорим. Зато овом приликом упућујем јавни апел звијездама Реала као и члановима Хрватске репке да се потруде више у разумијевању Лукине игре како би нам овај дјечко пружао боље партије и забијао мало чешће, а не сваког помрачења Сунца!                                    

 

                                   
                                               
                                      
          
                                        

1 коментара:

Анониман је рекао...

multičetnički članak.....