Ads 468x60px

уторак, 13. новембар 2012.

ТОП ЛИСТА ФУДБАЛИСТА


У „ТЛФ“(ТОП ЛИСТА ФУДБАЛИСТА) доносићемо најразличитије фудбалске листе. Не одступамо и не изалзимо из „Живог Зида“ већ се чврсто држимо поставке да не би којим случајем примили гол. Циљ је да постанемо непробојан „Живи Зид“. Ова наша ТЛФ ће посматрати фудбал и оне што га играју а фудбал(исти)ери се зову из сасвим другог угла. Кад будемо могли и хтјели ми ћемо правити разноразне листе и прегледе, а кад не будемо просто нећемо. Нико нас не плаћа и једноставно може нам се. Прва ТЛФ је ту, чека вас. Навалите...


ТОП 11 ФУДБАЛСКИХ ЦУРИЦА МОДЕРНОГ ФУДБАЛА

Арјен Робен

Риберијевих руку дјело
Робен је таква мала цурица која само чека прилику да се ваља по терену. Непрестано цмиздри, нешто тражи, моли, а када добије играчку (лопту) неда је никоме. Изразити представник холандске школе фудбалских цурица. Да је права цурица показао је и када је добио батине од Алаховог сљедбеника познатијег као „лице са ожиљком“ Франка Риберија. Његове јадне кости су тако крхке, па је јадничак непрестано повријеђен. Као што доликује правим цурама добро се и удаје (продаје). Листа клубова у којим је играо је импресивна: Гронинген, ПСВ, Челзи, Реал и Бајерн.


Паоло Фереира

Заборављени ас Фереира
Сада ће се сви зачудити па откуд заборављени Паоло Фереира на овој листи. Откуд?! Зато што са својом зачешљаном косицом и понашањем на терену није ништа друго него једна велика цурица. Изгледа као мала мамина маза само му још кикице фале. Мало прије споменух истакнуту холандску школу фудбалских цурица, а шта тек рећи за португалску?!



Фернандо Торес

Судбина ме вара, неће ме па неће
Мала плава шпанска зализана цурица. Ова цурица је некада знала и да даје голове, док је носила црвено-бијелу и црвену сукњицу. Када је почела да носи плаву,изненада је заборавила. А када је заборавила да даје голове почела је да цмиздри. Након што је Челзи освојио Лигу шампиона некада силни вјетар „Ел нињо“ а сада само лагани повјетарац се жалио својим Шпанцима како се осјећа запостављено и издано. Сматрао је да он треба да започне финалну утакмицу, да баш он, онај који је заборавио да даје голове. А како Италијанска космополитска, метросексуална тренерска личност у виду Роберта Ди Матеа то није послушала остао је на клупи. Ове сезоне су сви попустили и пружили цурици још једну шансу. Престала је да цмиздри, а како игра? Боље него прије, али хоће ли бити довољно? Спомиње се Радомир, онај из Атлетика Фалкао.


Жерард Пике

Јест Пике љубио до сада, али Босанца није
Он и није баш класична цурица, али је ипак цурица. Понајвише зато што га је његова гузлата Колумбијка размазила, а то је прије ње чинио и Златан од Босне што се Швеђанином зове. Када излази на терен чини се да није проводио превише времена пред огледалом, али не можете ни да замислите колико времене треба да би се изгледало онако неуредно необријано и разбарушено. Прије утакмица он долази пет сати прије да удеси сву ту неуредност. Погледајте само ону фризурицу, дуге рукаве на дресу, продорне окице. Права мала цурица. Зар не?


Серхио Бускетс

Тако је мала

Уф, хух, каква је ово цурица. Уже специјалности: ваљање, падање, мољење, плакање, цмиздрење. На овом списку су још и одлична глума, сјајно ударање противника без лопте и разне довитљиве провокације ривала. Мали Серхио је кренуо татиним фудбалским стопама, а да је којим случајем желио да буде глумац ни Бата Стојковић му неби био раван. На терену ова цурица непрестано провоцира, изазива, удара, а ако је случајно будете дирали слиједи напад падавице а санкција за то што сте је изазвали је црвена карта бато. Да видим ко ће се сљедећи усудити да дира татину цурицу! Едгар Давиц можда али он више не игра. Џои Бартон? Тако би било фино да се Барселона састане са Марсејом да видимо Џоиа Сјекиру Бартона у дуелу са цурицом. Било би знимљиво. Морате признати.


Луис Нани

Шта сам рекао за ауто.  Грр морам да купујем руски бензин

Ја сам најбољи фудбалер, возим најбоља аута, играм у најбољем клубу, а зовем се Луис Нани. Волим када добијем лопту и не волим да је дијелим са другима. Када ми дједа Гигс или Сколс додају лопту ја само гледам како да предриблам, да будем атрактиван, и баш много много волим да дам гол. Прије неког времена сам дриблао у задњим тренутцима меча против Челзија те се тата Алекс мало љутио, а ја сам хтио да напустим тај Ђавољи дом. Свеједно могу да бирам гдје ћу да играм, као што сам на почетку рекао најбољи сам фудбалер. Мало је запело око лове, стисли се они Руси из Зенита, какве стипсе не дају ми плату од 200 000 еура мјесечно, па шта мисле да ћу да играм за неку сићу од 150-160 хиљада еура. Не пада ми на памет. Ти гасни Руси су баш стипсе, а и Њемачка се грије на њихов гас. Драги „Живи Зиде“ молим те помози ми да смекшам ове Русе. Живи Зид: „Ајде зачепи више цурице, укакићеш се, па ко ће да мијења пелене!“


Арсен Венгер

Ко је сад крив. Ава ава ава судија је крава

Никада не престаје да цмиздри и да се жали. Те Арсенал је оштећен, те Арсенал нема пара као Челзи и Сити, те они Црвени Ђаволи имају протекцију судија, Арсенал не воле судије а да воле био би први сигурно. Списак цмиздрења старог франсуског шансоњера је предугачак, а трофеја нигдје. Па купи нешто да ваља цурице. Жиру, Сања, Кошелни, Скилачи, Ђуру, Диаби су сасвим случајно Французи и ето случајности сви играју у Арсеналу. Какви су фудбалери мање више, моје су горе лист. Престани да цмиздриш Арсене, купи нешто да ваља и натраг на освајање трофеја. Топови топника одавно нису били тиши.


Кристијано Роналдо

Кристиница

Ово је цурица над цурицама. Ничеова Надцурица. Он шута, он даје голове, он непрестано прави бицикла и кад нема потребе, чудно прескаче преко лопте у виду дриблинга као преко ластиша, он пада, он плаче, он се дури, он пући уснице, он намигује, он се кези, страшно воли да скида дрес, он показује своје тијело, он много користи гел али и много добро игра фудбал. Какав лик – каква цурица! Дајте му лајк. Микеланђелов Давид модерног фудбала и најизразитији представник култне цурско – шминкерске португалсе школе. Није да није имао од кога да учи. Сјетите се Фига.


Адем Љајић

А само сам му вријеђао сина

Неће да пјева химну земље из које је. Изгледа као мала зачешљана цурица. Поштује све, али не може против себе тако једне прилике рече и остаде жив и дан данас је. Да сам на Михином мјесту ставио бих га у живи зид и дуго дуго изодио слободњаке. Љајара је чак успио и да изнервира тренера Росија који га је истукао као цурицу. Послије тога замислите шта се десило. Није тешко погодити. Цурица је плакала. У ишчекивању следећег плача и отцјепљења Новог Пазара поздрављамо те цурице.


Самир Насри

Овако изгледа срећна цурица

Цурица која воли скупе ствари. Цурица која воли да превари другаре и оде да се игра на друго мјесто а све због пара. Већ нагађате ова цурица је спонзоруша. Мало јој је било код шансоњера Венгера па је отишла код пакленог виолинског виртуоза Роберта који води прескупи оркестар. Сада цурица често грије клупу али цурица има пара. То и јесте поента. Ваљда?! Цурица најбоље зна.


Никлас Бендтнер

Дански Фламингос. Позавидио би и Амиџа (није Идриз) на копама

Довољно је рећи наш драги Никлас је носио пинк копачке. Једино му можемо опростити ако је тиме желио да имитира птицу фламинга. У том случају Никласе опрости нам. Као да нам није доста наших Фламингоса (Амиџе и Маџгаљушана).


У ову листу су се могли без проблема сврстати и Ведран Ћорлука, Нико Крањчар, Лазар Марковић, Милан Смиљанић, Милош Димитријевић па чак и Ђанлуиђи Буфон (немојте ме на гиљотину због овога сви ви поштоваоци Ђиђија), али за данас је доста и превише. Пишите нам шта ви мислите. Ко је заслужено на листи, а ко није? Јесмо ли случајно заборавили неку цурицу? Сваког дана све их је више. Ко би их похватао за сукњице.


0 коментара: