Ads 468x60px

понедељак, 11. фебруар 2013.

РЕЦЕПТ ЗА ПРОРИЦАЊЕ




СТИМУЛАНС ЗА ПРОРОКЕ

Обећано. Није испуњено. Биће. Кад? Сад. Шта? У претходном тексту обећали смо да ћемо објавити рецепт за прорицање (или како смо га назвали професионално рикање). Дани пролазили, ми љендовали, обећање заборавили. Обећање лудом радовање, није и неће бити у Живом зиду. Обећање оном ко чита Живи зид тј. ПАМЕТНОМ радовање. Само да се зна. "Наредни наш текст ће да буде рецепт за прорицање, ако Вам затреба пророчки стимуланс". Ово је та реченица, која нам је натоварила на главу потребу да пишемо овај текст. И ето, ми га пишемо. Баш сада сам написао сада. 



За добар пророчки стимуланс потребно је: 500 г пасуља или ти га по' киле, двије мркве, главица црвеног лука, 3 чена бијелог лука, со, бибер, ловоров лист, сланна (са два Н) и мало сувих ребараца.

Прво, наравно морате отићи до трговине типа стара школа (којих више скоро и да нема), а најбоље би било да одете на пијацу (тржницу). У супротном ако одете до маркета добићете кинески бијели лук, а можда и црвени, а ко зна могуће чак и мркву кинеску. Ризичан је и одлазак до фрижидера са месом. Могуће је да умјесто свињских ребaрa добијете храну за псе, која се у Кини произвела, чик погоди опет од пса. Још су нам 1999. године Скандинавци Олсен и Ларсен поручили да У Кини једу псе. Надам се да ћете моћи ескивирати модерне маркете типа америчка школа. Ако купите кинеске лукове (а не дај Боже још и стријелу), не гарантујемо да ћете имати пророчке визије. Дакле, купуjмо домаће. Домаћица није, а може и да буде домаћи кекс, зависи одакле сте и коју Домаћицу купите. То само успутно напомињемо. Вратимо се пасуљу.

Када сте се коначно вратили у кућу, сад смо спремни да спремамо. Прије него што почнемо, оперите то прастаро суђе и спремите велику шерпурину. Сад пажљиво читајте, од поступка зависи прорицање. Пасуљ оперите, ставите у ту припремљену шерпу и налијте хладном водом. Када прокључа прва вода, проспите је (наравно не и пасуљ), а затим поново наспите хладну воду. Додајте исјецкани лук ( немој да плачете при сјецкању), мркву, ребарца и сланну и оставите пасуљ да се крчка (као Грчка у дуговима) - што значи лагано и стрпљиво. Повремено наливајте воду и тако 2-3 сата (не гола, то је на кладионици). Ако не желите да Вам цијела кућа мирише на пасуљ, Ви онда отворите прозоре, нека и комшије знају шта се једе. Моје комшије нпр. мени увијек дају до знања шта једу. Ево, управо се кува купус, код комшије испод. Када је пасуљ готов, вријеме је за запршку. У таву ставите мало уља и  додајте 2-3 кашике брашна и једну кашику љуте (може и слатке) зачинске паприке. Нека брашно полако потамни док не постане смеђкасто. Затим ту запршку убаците у пасуљ, мало га промијешајте и оставите још мало на рингли, да се укуси сједине. 

Ако сте пажљиво пратили поступак очекујте и фијукање вјетрова различитих арома. У тим вјетровима и јесте тајна, што више вјетрова, то више пророчких визија. Већ смо установили да је прорицање професионално рикање, те се немојте изненадити ако они који буду у Вашој близини када крену вјетрови, такође почну да ричу од силне ароматичности. Скинули смо себи терет, написали смо рецепт за прорицање. Јавите нам ако и када Вам се појаве пророчке визије. Ми у Живом зиду објављујемо само оне фудбалске, те можете слободно да нам пишете, а ми ћемо објавити. Желимо Вам пријатно прорицање.

0 коментара: